МНР ги достави вербалните ноти до ОН за настанатите промени со името

Министерството за надворешни работи ги достави вербалните ноти до Обединетите нации (ОН) со кои информира за настанатите промени со името на земјава.

-Република Северна Македонија согласно обврските од Конечната спогодба ги достави трите вербални ноти: Вербална нота од Постојаната мисија до Протоколот на ОН, Вербална нота од Постојаната мисија до земјите членки и земјите набљудувачи на ОН и Вербална нота од Министерството за надворешни работи до сите меѓународни, мултилатерални и регионални организации, со кои се информира за настанатите промени, информира Министереството за надворешни работи.

One thought on “МНР ги достави вербалните ноти до ОН за настанатите промени со името

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *