Соработка на коморите за туризам и на северозападна Македонија

Стопанската комора на северозападна Македонија и Стопанската комора за туризам на РМ ќе ја унапредуваат соработката. За таа цел денеска претставници на двете комори ќе потпишат меморандум за соработка.

Од коморите најавуваат соработка за развој и подобрување на бизнисот во повеќе области, за поддршка на организациските способности при спроведување програми од заеднички интерес и аплицирање за меѓународни проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *