ЈАВНАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДАНИ УШТЕ ПОВЕЌЕ ГО РАЗГОЛЕ ПРЕДАВСТВОТО НА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА! НИТУ ФРЧКОСКИ НЕ САКА ДО КРАЈ ДА ГО ОДБРАНИ РАЗДАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! И НА УСТАВНИТЕ ЕКСПЕРТИ ИМ Е ЈАСНО ДЕКА ЗАДОВОЛУВАЊЕТО НА УЦЕНИТЕ НА ГРЧКИТЕ РАДИКАЛИ НЕМА ВРСКИ СО ПРАВОТО И ПРАВНИТЕ НОРМИ! ЗАТОА НЕ САКААТ ДА БИДАТ СОУЧЕСНИЦИ ВО СРАМНИОТ ПОЛИТИЧКИОТ ПРОЕКТ НА ИЗРОДИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЗА БРИШЕЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ!

Сега е јасно дека тоа што го ветиле Заев, Димитров и Шекеринска и е содржано во Преспанскиот договор е невозможно да се спроведе во пракса. Едноставно Уставните измени не можат да се стават во одржливи правни норми. Затоа и еден Фрчкоски кој е поддржувач на Заев не сака до крај да се брука па јавно вели дека Охридскиот Рамковен Договор не може да биде дел од Преамбулата бидејќи е склучен 2001, а сега се додава како конститутивен елемент на Државата реферирајќи на сите одлуки од 1903 до 1991. И неговата теза всушност е дека немакедонската Влада ја фалсификува историјата. Откажувањето од нашите браќа и сестри во регионот никој не се нафаќа да го брани, бидејќи е класично брутално предавство на Македонците кои преживуваат со децении пекол, а никогаш не се откажаат од својот идентитет!

МАКЕДОНСКАТА АЛИЈАНСА УШТЕ ЕДНАШ ГИ ПОВИКУВААТ МАКЕДОНСКИТЕ ПРАТЕНИЦИ ДА РАЗМИСЛАТ ДАЛИ ВРЕДИ ЗА КАРИЕРИТЕ НА ТРОЈЦА ПРЕДАВНИЦИ ДА ОДАТ СО НАВЕДНАТИ ГЛАВИ И ДА ИМ НАНЕСАТ ТЕЖОК СРАМ НА СВОИТЕ СЕМЕЈСТВА И ПОКОЛЕНИЈА! НИТУ ЕДЕН ПОЛИТИЧАР НЕ Е ИЗБРАН ЗА ДА ЈА ИГНОРИРА ВОЛЈАТА НА ТИЕ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ПРЕТСТАВУВА! И НА СИЛА ДА ГИ ПОМИНАТ АМАНДМАНИТЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НЕМА ДА ГО ПРИФАТИ ПРЕДАВСТВОТО НА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА!

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски
Претседател,
МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

SHARE