Писмена реакција за анкетата на Грчката рејтинг агенција „Public issue“

МАКЕДОНСКИ ПРАТЕНИЦИ СО КОЈ УМ ЌЕ ГЛАСАТЕ УСТАВНИ ИЗМЕНИ? ГЛАСАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ЗАЕВ – ЦИПРАС ВО ГРЦИЈА СТАНУВА НЕВОЗМОЖНА МИСИЈА!

 

Последниот политички барометар за расположението на Грчките граѓани, спроведен сега, во месец ноември, ја отсликува суровата реалност, за која одамна предупредуваме. Анкетата потврдува дека 65 проценти Грци се против Договорот Заев – Ципрас. Во споредба со јули, бројот на Грчки граѓани кои го подржувале решението на спорот се намалил за 4 проценти. Ова значи дека политичките партии кои би одлучиле да гласаат за ратификацијата на договорот во Грчкиот Парламент, ќе платат огромна политичка штета. Денес, Грчкиот весник „Катимерини“ прави анализа за три можни сценарија за парламентарните избори во Грција во 2019. Без разлика дали изборите ќе ги одржат на почетокот на следната година, мај или октомври 2019, фокусот е на „Договорот од Преспа“. Не случајно, Ципрас на Самитот во Солун изјави дека посакува избори во октомври во 2019, но дека се’ зависи од тоа како ќе се одвиваат работите во следниот период. Тој знае дека на грб ги има Коsијас и радикалните Каменос и Мицотакис. За него е УГОРЕ ВИСОКО, УДОЛЕ ДЛАБОКО!

 

МАКЕДОНСКИ ПРАТЕНИЦИ НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ УШТЕ ЕДНО ОГРОМНО ПОНИЖУВАЊЕ НА ТАТКОВИНАТА! ГРЦИЈА Е ОСУДЕНА ЗЕМЈА ЗОШТО НЕ ЈА ПОЧИТУВАШЕ ВРЕМЕНАТА СПОГОДБА! ЗАЕВ, ДИМИТРОВ И ШЕКЕРИНСКА ЛАЖАТ ДЕКА НИВНОТО ПРЕДАВСТВО Е ГАРАНЦИЈА ЗА ЕУ И НАТО ИНТЕГРАЦИЈА. ВРЕДИ ЛИ ДА НОСИТЕ ТЕЖОК СРАМ ЗА СЕБЕ И СВОИТЕ СЕМЕЈСТВА ЗАРАДИ КАРИЕРИТЕ НА ТРОЈЦА ПРЕДАВНИЦИ? ПРАШАЈТЕ СЕ ПРЕД ДА ПРОДОЛЖИТЕ ДА ГЛАСАТЕ ПРОТИВ ВОЛЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

 

УЧЕТЕ ОД ИСТОРИЈАТА! НЕ ДЕЛЕЛЕ, НЕ ПАРЧЕЛЕ, НЕ ПРЕДАВАЛЕ, АМА СЕКОГАШ БЕЗ ИСКЛУЧОК МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ОПСТОЈУВАЛ, ЈА КРЕВАЛ ГОРДО ГЛАВАТА СО ЗАЧУВАН ИДЕНТИТЕТ, ИСТОРИЈА И СВЕТО МАКЕДОНСКО ИМЕ! ТАКА БИЛО, ТАКА И ЌЕ БИДЕ!

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

 

 

                                                                                        Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

                                                                                                  Претседател,

                                                                                         МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *