Костадинов: Соучесниците во бегството на Груевски да одговараат пред законите

Пред две недели антинародниот пион Христијан Мицкоски, јавно, во интервју (Алсат-М)  призна дека имал повеќечасовна средба со неговиот ментор, осудениот криминалец Никола Груевски.

На таа средба, според признанието и зборовите на Мицкоски разговарале за „иднината“ и „личните моменти“ на осудениот Никола Груевски.

Јавноста, основано се сомнева дека пионот Мицкоски и антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, знаеле за планот на Груевски.

Антизападниот пион Мицкоски пред граѓаните треба да одговори дали токму на таа средба било испланирано бегството на Груевски?

Ние, како и граѓаните, отворено се сомневаме дека досегашната одбрана на криминалот на Груевски од страна на Мицкоски и антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ е во функција да му помагнат во неговиот план. Вклучувајќи го тука и бегството.

Терминот „политички прогон“, користен од антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и медиумите под негова контрола, очигледно е со единствена цел, да му послужи како алиби за барањето азил на осудениот Никола Груевски.

Секој во Република Македонија и надвор од неа, знае многу добро, а судските одлуки го потврдуваат тоа, дека нема никаков политички прогон, туку спроведување на правда и правна држава.

Оттука, основани се сомнежите. Дали токму антизападниот Мицкоски и антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ се соучесници во бегството на Никола Груевски?

Почитувани,

Ги повикуваме сите надлежни институции, конкретно Основното јавно обвинителство да отвори истрага и целосно да се расветли случајот и да се лоцираат сите виновници. Сите сочуесници вмешани во бегството на криминалецот Груевски мора да одговараат пред законите.

Надлежните институции мора да ги искористат сите свои капацитети за Груевски да биде донесен онаму кадешто му е местото – на издржување на казната затвор.

4 thoughts on “Костадинов: Соучесниците во бегството на Груевски да одговараат пред законите

  1. Definitely imagine that that you said. Your favourite justification seemed to be at
    the net the easiest thing to take note of. I say to you, I definitely get
    irked while other folks consider concerns that they plainly
    do not realize about. You controlled to hit the nail upon the highest as well as outlined out the entire thing without having side effect , folks could take a signal.
    Will probably be back to get more. Thank you I
    saw similar here: Sklep internetowy

  2. Hello! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to
    get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good success. If you know of any please share.

    Thanks! You can read similar art here: Sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *