Годишна изложба на ДЛУП во Прилеп

Во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска ќе биде отворена годишната изложба на дела од Друштвото на ликовните уметници на Прилеп (ДЛУП).

На годишната изложба на Друштвото своите дела ќе ги претстават прилепските уметници: Атанас Атанасоски, Давид Атанасоски, Александра Ацеска, Александар Џинго, Драган Вергоски – Алпи, Ферди Булут, Викторија Димеска, Павлинче Илијеска, Кристијан Јованоски, Методија Јорданоски, Васил Костов, Лепа Милошевска, Верче Николоска, Јасмина Руневска, Дарко Талески, Наде Тоскоска, Драган Михајлоски- Пижа и други.

Оваа година, членовите на ДЛУП беа активни со групни и самостојни изложби, а годината ја заокружуваат со заедничкото претставување на своите дела пред приелпската публика.