МАКЕДОНИЈА 76. РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ВО СВЕТОТ

Македонската фудбалска репрезентација ќе ја заврши 2017 година на 76.место на најновата ранг-листа на ФИФА. Тоа значи дека во однос на ноемвриската листа измени нема, барем кога се работи за нашата селекција.

Измени нема ни во “Топ 10” селекциите. Прва е Германија, втор Бразил, а трета Португалија. Понатаму следуваат Аргентина, Белгија, Шпанија, Полска, Швајцарија, Франција и Чиле.

Најголем скок на листата од 28 места направи Вануату, кој сега го зазема 157. место, а најголем пад доживеа Никарагва од 13 места и сега се наоѓа на 119 позиција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *