Конференција за промовирање на локалната демократија во Западен Балкан

Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу денеска во Скопје ќе ја отвори регионалната Конференција за промовирање на локалната демократија во Западен Балкан.

Конференцијата се организира во рамките на Програмата финансирана од Европската унија, која се имплементира во Република Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Косово и во Црна Гора и има за цел да ги зајакне капацитетите на локалната администрација и на граѓанскиот сектор за ранспарентна соработка. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *