Демократски сојуз: Граѓаните да гласаат за eвропска Македонија

Претседателството на Демократскиот сојуз, на седницата на која присуствува и претседатели на општинските организации на ДС, донесе одлука за вклучување на Демократскиот сојуз во информативна кампања во врска со претстојниот референдум, закажан за 30 Септември, 2018 година.

Демократскиот сојуз во рамките на Коалицијата „ЗА“ Европска Македонија, преку непосредни контакти, средби со граѓани, трибини, митинзи, учество во дебати емисии и други активности, граѓаните ќе ги информира за договорот постигнат со Грција и перспективите кои се отвораат со членството во НАТО и Европската Унија.

Само со објективно информирање и мирна кампања, граѓаните ќе можат да ги препознаат историските димензии на референдумот и позитивниот исход од истиот.

Со влезот во НАТО и ЕУ ќе се јакне унитарниот карактер на државата, внатрешната кохезија, владеење на правото и ќе се создадат услови за подинамичен економски развој.

На овој референдум не се гласа за партии, туку се гласа за иднината и перспективите на Македонија, посебно за младите генерации кои треба да создаваат и работат во Македонија.

На овој референдум граѓани одлучуваат за Европска Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *