Писмена реакција за интервјуто на Никола Димитров

Почитувани,

Предавникот Димитров не му објасни на Македонскиот народ зошто од 2003 кога беше преговарач за името, па потоа амбасадор, ниту еднаш не излезе јавно да соопшти дека неговиот став е дека Македонскиот народ треба да го смени Уставното име и да прифати двојна формула за идентитетот? Наместо да ги брани иредентистичките позиции на Грција и исто како нив да тврди дека споменикот на Александар Македонски ни го загрозил членството на ЕУ и НАТО, Димитров треба да му објасни на Македонскиот народ зошто заедно со Заев и Шекеринска се откажа од пресудата на Меѓународниот Суд во Хаг?  Ако Договорот Заев – Ципрас навистина е толку добар како што лажат предавниците, тогаш зошто не распишаа референдум пред Димитров да стави кукавички потпис?

Ај да не се лажеме! Димитров никогаш немаше да стане Министер за надворешни работи ако претходно не се согласил на велепредавството кое заедно со Заев и Шекеринска му го направија на сопствениот народ! Тоа е вистината!

НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛАЖЕН РЕФЕРЕНДУМ! САМО ИЗБОРИ СЕ РЕШЕНИЕ! ЌЕ ИМА НОВА ВЛАДА КОЈА ЌЕ ЗНАЕ КАКО ДА СЕ ПОСТАВИ ПРЕД ЕУ И ДА ГО ЗАШТИТИ ИМЕТО И ИДЕНТИТЕТОТ!

Немакедонската и изродничка Влада многу се лаже дека со агресивна кампања ќе го убеди Македонскиот народ  да се согласи да стане безимен и без историски корени!

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ГО ОДБИ НИВНОТО ВЕЛЕПРЕДАВСТВО!

Ќе лажат, ќе пустат, ќе се обидуваат да полнат гласачки кутии за да ги исполнат своите ветувања. Но толку многу им се познава стравот од гневот на народот што не можат да го сокријат. Затоа, прават обиди да ја споделат одговорноста. Се уште не се свесни каква фактура ќе им испорача Македонскиот народ за тоа што сакаат да му го направат. Ќе одговараат и политички и кривично!

 

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

Претседател,

МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА                                                                         

                        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *