Во Прилеп одбележување на Денот на сеќавањето загинатите во Првата светска војна

Амбасадата на Русија во Македонија во соработка со општина Прилеп и локалното здружение на Македонско-руско пријателство денеска ќе положат венци на споменикот на руските војници погребени на германските воени гробишта во Прилеп.

Настанот, како што е наведено во соопштението од руската Амбасада, се организира по повод Денот на сеќавањето загинатите за време на Првата светска војна, кој се одбележува и во Русија.  Во чест на загинатите војници ќе биде одржана и  панихида. д

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *