СДСМ: Расте бројот на црни сценарија на ВМРО-ДПМНЕ, сега се најмалку 30

ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски упорно одбиваат да го поддржат успехот на Македонија и упорно се обидуваат да ја закочат македонската иднина. ВМРО-ДПМНЕ не само што не сакаат државата да оди напред, туку имаат и најмалку 30 црни сценарија преку кои сакаат Македонија да ја направат нивен заложник.

1. ВМРО-ДПМНЕ сака Македонија да остане изолирана и затоа се обидува да го кочи пристапувањето во НАТО и ЕУ.

2. ВМРО-ДПМНЕ единствено сака да се избори за амнестија за криминалот на фамилијата.

3. ВМРО-ДПМНЕ е навикнато да ги малтретира гласачите, па сака да го ускрати нивното право на референдум да одлучат за сопствената за иднината на државата.

4. ВМРО-ДПМНЕ не сака независни медиуми и затоа пред референдум го блокира носењето на Законот за медиуми.

5. ВМРО-ДПМНЕ сака небезбедни граници, конфликт и неизвесност, затоа е против НАТО и ЕУ.

6. ВМРО-ДПМНЕ е заглавено во минатото и зборува само за небиднина, наместо за иднина.

7. ВМРО-ДПМНЕ си го бара минатото со партизирани институции каде администрацијата е под диктат, затоа се против европските реформи.

8. ВМРО-ДПМНЕ сака повторно да се врати времето на Сваровски судството.

9. ВМРО-ДПМНЕ шири поделби и граѓаните ги дели на наши и ваши, на Македонци и неМакедонци.

10. ВМРО-ДПМНЕ жали по сомнителни иневститори како Субрата Рој.

11. ВМРО-ДПМНЕ поддржува насилство, и уште полошо, бара амнестија за насилниците од 27 април.

12. ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски и неговите ментори сакаат минато, за повторно нелегално да прислушуваат и да им дишат во врат на илјадници граѓани.

13. ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски и фамилијата сакаат да го крадат сопствениот народ преку провизии и криминални тендери, сакаат држава без ред и затоа се против ЕУ и НАТО.

14. ВМРО-ДПМНЕ повторно би сакало да апси новинари и затвора медиуми.

15. Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ повторно би распламтувало меѓуетнички тензии.

16. Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ повторно би сакале да организираат контра-протести како што правеа со години.

17. ВМРО-ДПМНЕ пак сака МВРО-ВМРО наместо МВР

18. Повторно ВМРО-ДПМНЕ бесрамно би ја фалсификувала волјата на граѓаните и би ги крадела изборите како во неколку изборни циклуси наназад

19. Криминалното ВМРО-ДПМНЕ повторно бара аболиција на бројни криминали на раководството на партијата.

20. ВМРО-ДПМНЕ пак насилно би исфрлала пратеници од Собранието како на 24 декември.

21. Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ би сакало повторно да се пресметува со неистомисленици, особено со граѓанскиот сектор.

22. ВМРО-ДПМНЕ сака да се врати времето на полициски упади во медиуми, на напади на новинари и нивните семејства.

23. ВМРО-ДПМНЕ има за цел да ги врати тефтерите на Гордана Јанкуловска како единствен начин на функционирање на судството.

24. Расипничкото и криминално ВМРО-ДПМНЕ повторно би потрошило над 500 милиони евра на гипс картон и лажен барок заради остварување на желби на некој нов Никола Груевски.

25.ВМРО-ДПМНЕ повторно би сакало да договара провизии од над 20 милиони евра за промашени автопати.

26. Единствениот браник на кој се наоѓа ВМРО-ДПМНЕ е браникот на криминалот и незаконското работење.

27. ВМРО-ДПМНЕ повторно би криела убиства сторени од припадници на полицијата.

28. ВМРО-ДПМНЕ повторно би поттикнувало граѓани насилно да упаѓаат и да демолираат општински згради заради одбрана на бизнис интереси.

29. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ повторно би ги малтретирала учениците, родителите и наставниците со екстерно тестирање.

30. ВМРО-ДПМНЕ повторно сака да ги уценува, малтретира и понижува земјоделците и нивниот труд.

И покрај се, обидите на ВМРО ДПМНЕ да ја втурнува Македонија и македонските граѓани во темнина и изолација не успевааат. Црните сценарија се пробиени и граѓаните јасно ги препознаваат.

Македонските граѓани и Македонија заслужуваат светла иднина и не смее да им биде одземена можноста да ја искажат својата слободна волја. Граѓаните ќе ја искористат можноста да кажат ДА за македонската иднина, да кажат ДА за ЕУ и НАТО преку поддршка на Договорот со Грција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *