Груевски: Кандидатите за лидер на ВМРО-ДПМНЕ да не користат закани при собирањето потиписи

Кандидатите за претседател на ВМРО-ДПМНЕ во процесот на собирање потписи да не користат никакви форми на притисок, заплашување, закани, уцени, измами и изнудување, повика денеска лидерот на партијата Никола Груевски преку својата Фејсбук страна.

– Посебно сакам да нагласам дека доколку било кој го злоупотребува моето име како долгогодишен претседател на партијата, во контекст на собирањето потписи за поддршка и во контекст на гласањето, треба да се знае дека станува збор за лажно преставување и информирање, и доколку тоа е пресудно при носењето одлука за поддршка, треба да се одбие давањето подршка или глас, истакнува Гревски.

Тој на неговиот профил на Фејсбук вели дека не овластил никого од кандидатите да се повикува на неговата, како што нагласува, наводна екслузивна поддршка, заради собирање потписи за поддршка или гласање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *