ПРОМОЦИЈАТА НА ПРИРАЧНИК ЗА ИСЕЛЕНИЦИ, СЛИКОВНИЦА ЗА ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ВЕБ-СТРАНАТА

ПРОМОЦИЈАТА НА ПРИРАЧНИК ЗА ИСЕЛЕНИЦИ, СЛИКОВНИЦА ЗА ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ВЕБ-СТРАНАТА

На 05.07.2018 година, во просториите на Македонската опера и балет, Митрополитот Европски г. Пимен и Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со директорот на Комисијата за верски заедници и религиозни групи г-дин Даријан Сотировски на покана на директорот на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија г-дин Никола Шалваринов присуствуваа на промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната како нови проекти на Агенцијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *