Протест против Договорот за името во центарот на Скопје

Помала група граѓани и вечерва одржа мирен протест пред Собранието на Република Македонија против Договорот за спорот со името.

Учесниците на протестот ги повторија ставовите дека за нив Договорот е штетен и спротивен на Уставот и на македонските државни интереси.

Тие повторија и дека Договорот треба да биде отфрлен и дека најавениот референдум треба да биде бојкотиран.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *