Изложба за 50 години творештво на Павле Кузманоски

„Апокалиптични соништа и сеништа“ е насловена јубилејната изложба по повод 50 години творештво на Павле Кузманоски, која вечер во 19.30 часот ќе биде отворена во Музејот на Град Скопје.

Ќе биде презентирана и нова монографија на цртежи, во издание на „Матица македонска“, а за опусот на Кузманоски ќе говорат Климе Коробар и Маја Чанкуловска.

Настап ќе има и Женскиот младински хор „Менада“ од Тетово, под диригентство на Ивица Зориќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *