Хрватска го поздрави договорот меѓу Македонија и Грција за името

Хрватска го поздрави договорот меѓу Македонија и Грција за името, и очекува отворање преговори за членство во Европската унија.

– Министерството за надворешни работи го поздравува договорот за името меѓу Република Македонија и Грција. Хрватска очекува Македонија да отвори преговори за членство во Европската унија и да стане членка во НАТО, се вели во соопштение од МНР на Хрватска.

Во него се додава дека „на тој пат како и досега, Македонија ќе има целосна хрватска поддршка“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *