Крајот на септеври, почетокот на октовмри реферемдум за името

Кон крајот на септември, почетокот на октовмри може да се одржи референдум за името, најави вечерва премиерот Зоран Заев.

Според него, тој термин е соодветен за да се завршат сите процеси до крајот на година.

– Во мај 2019 се избори во ЕУ. Во вакви околности не би оставил 2019-та да биде година на договор, истакна Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *