ХРИСТИЈАНСКИОТ ДУХ ВО ПРЕСПА И ВО ЉУБОЈНО

Историјата на Македонската православна црква е тесно поврзана со историјата на македонскиот народ, особено со Охридско-преспанскиот…

Древна Македонија и праисторискиот Егеј ( дел VII)

ДРЕВНА МАКЕДОНИЈА ВО ПРАИСОТИРСКИОТ ЕГЕЈ – (ДЕЛ VII) Константин VII Порфирогенит (905-959), визнатиски цар од 913 година,…