ПОСТАВУВАЊЕ НА СПОМЕН – ПЛОЧА ВО РИМ ЗА ПЕРСЕЈ, КРАЛОТ НА МАКЕДОНИЈА (5)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Според историските податоци, Персеј бил роден како постар…

ИЗГРАДБА НА ПРВИОТ СПОМЕНИК НА АЛЕКСАНДАР III  МАКЕДОНСКИ (ВЕЛИКИ) ВО МАКЕДОНИЈА (4)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Александар III Македонски не бил само крал на…

ГОЛЕМАТА ЉУБОВ НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ КОН ДРЕВНИТЕ МАКЕДОНСКИ КОРЕНИ (3)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Често се вели дека Македонија е земја на…

ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ – ДОБИТНИК НА НАЈВИСОКИОТ АМЕРИКАНСКИ МЕДАЛ ЕЛИС АЈЛАНД (ELLIS ISLAND) (2)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Медалот на честа „Елис Ајланд“ (Ellis Island)…

ВИСТИНАТА ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ОД САД (1)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ НА СЛАВЕ КАТИН Монографско дело „Ѓорѓија Џорџ Атанасоски“ на авторот Славе…

ВИСТИНАТА ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ОД САД

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ НА СЛАВЕ КАТИН Монографско дело „Ѓорѓија Џорџ Атанасоски“ на авторот Славе…

АКТИВНОСТИТЕ НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ВО СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС ВО САД (25)

Бизнисменот Ѓорѓија–Џорџ Атанасоски е активен во македонските организации од неговото пристигнување во САД па до денес.…

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ Е СИМБОЛОТ НА ЖИВОТОТ И РАБОТАТА НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ (23)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Со излегувањето на неделникот „Македонско сонце“…

БИЗНИСМЕНОТ ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ВЉУБЕНИК ВО МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ (22)

Само Сонцето е постаро од Македонија, вели Ѓорѓија-Џорџ Атанасоски. Затоа, симболот на античките Македонци, на Филип…

СРЕДБА СО БИЗНИСМЕНОТ ЈОСИФ АТАНАСОСКИ, БРАТ НА ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ (20)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Еден од најуспешните и најистакнати бизнисмени…