ДВАЕСЕТ И ВТОРОТО ПОКЛОНЕНИЕ ВО ВЕЧНИОТ ГРАД РИМ – 1990

Во второто продолжение од дваесет и второто поклонение во вечниот град Рим во 1990 година ќе…

ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ГРОБОТ НА СВЕТИ КИРИЛ ВО РИМ ВО 1981 ГОДИНА

 ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ГРОБОТ НА СВЕТИ КИРИЛ ВО РИМ ВО 1981 ГОДИНА Манифестацијата „Југославија во чест на свети…

Поклоненија пред гробот на Св. Кирил во Рим

ПОКЛОНЕНИЈА ПРЕД ГРОБОТ НА СВЕТИ КИРИЛ ВО РИМ Во пресрет на 1969-та година, кога се навршуваа 1.100…

Прво поклонение во вечниот град Рим – Дел 2

По повод 1100-годишниот јубилеј за свети Кирил Солунски, Македонската академија на науките и уметностите и Универзитетот…

Прво поколение во вечниот град Рим ( Дел 1 )

Во 1969 година Македонската православна црква, македонската држава и македонскиот народ достојно го одбележаа 1100-одишниот јубилеј од смртта…