Израз на поетските чувства на Рада Видиновска

Монографското дело „Семејството Видинивски“ на Славе Катин, а во издание на Книгоиздателството „Македонска искра“, од Скопје, 2019,…

Рада Видиновска од Торонто и нејзината посветеност на поезијата

ОД БИТОЛА ДО ЖИВОЈНО И НАЗАД Беше летен ден когасонцето изгреваше од далечините на исток и кога го напуштивме Скопје и…