ПРЕОБЛИКУВАЊЕ НА ЕГЕЈСКИОТ СВЕТ ПРЕОДЕН-МРАЧЕН ПЕРИОД

  Големите преселби на Балакнот во бронзено-железното доба  Додека Микенскиот свет помеѓу XIII-XII век пред Христа…