АРХИЕПИСКОПОТ ГАВРИЛ – ТРЕТИОТПОГЛАВАР НА МПЦ-ОА

Архиепископот охридски и македонски г.г. Гаврил (Ѓорѓи Милошев) беше трет поглавар на Македонската православна црква, учител, преведувач (прв ја преведе…