За семејството Видиновски од Канада

Монографското дело „Семејството Видинивски“ на Славе Катин, а во издание на Книгоиздателството „Македонска искра“, од Скопје, 2019,…

За најсилниот Македонец – борачот Тодор Јурукот од Крстоар

НАЈСИЛНИОТ МАКЕДОНЕЦ – БОРАЧОТ ТОДОР ЈУРУКОТ ОД КРСТОАР ( од списите за корените на семејството Видановски…