Древна Македонија и праисторискиот Егеј ( дел VII)

ДРЕВНА МАКЕДОНИЈА ВО ПРАИСОТИРСКИОТ ЕГЕЈ – (ДЕЛ VII) Константин VII Порфирогенит (905-959), визнатиски цар од 913 година,…