ПРАВОСЛАВНИ ЦРКВИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО КАНАДА И АВСТРАЛИЈА ПОД ТУЃА ЈУРИСДИКЦИЈА (17)

ДЕЛ ОД ПУБЛИКАЦИЈАТА „МАКЕДОНЦИТЕ ВО СВЕТОТ“ (ВТОР ДЕЛ) НА СЛАВЕ КАТИН  Македонците отсекогаш биле предмет на…

РАЗЛИЧНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ЌЕРКИТЕ СУЗАН И ДЕНА СКОТЛАНД (17)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „СЕЌАВАЊА“ НА ДАНА СКЕНДОВА – СКОТЛАНД ОД ТОРОНТО Двете девојки беа способни да фрлаат палка…

НАЗАРЕТ – МЕСТОТО НА ДЕТСТВОТО НА ИСУС ХРИСТОС (21)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ИЗРАЕЛ И МАКЕДОНИЈА“ НА СЛАВЕ КАТИН  Монографското дело „Израел и Македонија“ на Славе…

ИВАН ТРПОСКИ – ПРОЕКЦИЈА НА ЕДНО ВРЕМЕ (3)

ДЕЛ ОД ЖИВОТНАТА ПРИКАЗНА НА ИВАН ТРПОСКИ ОД СИДНЕЈ, АВСТРАЛИЈА ВО ДЕЛОТО „ОВА Е МОЈОТ ЖИВОТ“ Во…

ЌЕРКИТЕ СУЗАН И ДЕНА И НИВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И АКТИВНОСТИ (16)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „СЕЌАВАЊА“ НА ДАНА СКЕНДОВА – СКОТЛАНД ОД ТОРОНТО  Сузан Џина е родена на 15…

Армијата добива 78 милиони долари од САД за модернизација, опремување и развој на капацитетите

Армијата на Република Северна Македонија добива 78 милиони долари американска поддршка во развојот на своите капацитети,…

Власта повикува на обединување, опозицијата бара предвремени избори

Парламентарното мнозинство е стабилно и засега брои 64 пратеници, а премиерот Димитар Ковачевски од Собранието ги…

Собранието ќе одлучува за кризната состојба во енергетската област

Собранието денеска треба да одлучува за продолжување на кризната состојба во енергетиката за уште шест месеци,…

Спасовски во дводневна посета на Кралството Холандија

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска и утре заедно со висока делегација од Министерството за…

Домаќинствата ќе имаат струја и парно, финишираат преговорите за да му се помогне и на стопанството

Непречено ќе биде снабдувањето со топлинска енергија во претстојната грејна сезона, граѓаните ќе имаат парно од…