Стабилна состојбата со Ковид-19, тече вакцинацијата во сите пунктови во земјата

Состојбата со Ковид-19 во земјата се стабилизира по намалување на бројот на заразени лица, така што…

Илинка Митрева одликувана со орден „Витез на Легијата не Честа“ од Франција

Во француската резиденција вечерва амбасадорот на Француската Република во Република Северна Македонија Сирил Бомгартнер, во името…

Силва за МИА: македонскиот јазик е јазик дефиниран согласно Уставот на Северна Македонија и е кодифициран во 1945 година

Министерот за надворешни работи на Португалија Аугусто Сантош Силва за МИА ги коментираше последните случувања околу…