ГРЕКО: Северна Македонија на задоволувачки начин ги спроведува препораките на Групата земји против корупцијата

Групата земји против корупцијата (ГРЕКО), независна експертска група на Советот на Европа, во Извештај објавен денеска…

Почнува учебната година за учениците и студентите

Одложено за учениците и редовно за студентите почнува учебната 2020/2021 година која е со многу неизвесности…

Реафирмирана германската поддршка за Меѓувладината конференција, оптимизам за решавање на отворените билатерални прашања

Силна порака и потврда дека официјален Берлин го поддржува почетокот на преговорите на Северна  Македонија со…