Анѓушев во Белград на седмиот Самит на 100 бизнис лидери во ЈИЕ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, на покана на организаторот, учествува на дводневниот саедми Самит на…

Политико Европа: Ако не помине Договорот, земјата ќе остане ФИРОМ надвор од ЕУ и НАТО

Весникот Политико Европа, влијателен во високите дипломатски и одлучувачки сфери во Европската Унија во својот уреднички…

Референдумот низ призмата на светските агенции

Светските агенции во своите утрински извештаи му даваат забележлив простор на вчерашниот референдум во Македонија, оценувајќи…

Бугарско МНР : Време е политичката елита на Македонија да покаже зрелост

Веруваме дека демократијата е вкоренета во општеството на Република Македонија. Референдумот е највисок демократски чин – со…

Грчките медиуми за резултатот од референдумот во Македонија

Грчките медиуми во своите извештаи за вчерашниот референдум во Македона акцентот го ставаат  на излезноста и…

Светски медиуми: Граѓаните „За“, одѕивот низок

Светските медиуми во своите извештаи за вчерашниот референдум во Македонија, ги акцентираат високата поддршка за членството…

Грчките партии со непроменети позиции и по референдумот

Резултатот од вчерашниот рефрендум во Македонија, не ги промени позициите на грчките партии. Нова демократија и…