ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЈУ СО ДОНАТОРОТ АТАНАС БЛИЗНАКОВ (19)

ДЕЛ ОД ЖИВОТОТ НА АТАНАС БЛИЗНАЈОВ ВО МОНОГРАФИИТЕ НА СЛАВЕ КАТИН Инаку, овој е последниот текст што…

АКАДЕМИК СИНИША СТАНКОВИЌ – ВЉУБЕНИК ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО (8)

За придонесот на професорот Станковиќ и за неговата улога во заштитата на човековата средина, Јаков Данон…

ЊУЈОРК – ФОЛКЛОРНА РИЗНИЦА НА АНСАМБЛОТ „ТОМОВ“ (13)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ТОМОВ“  НА СЛАВЕ КАТИН Томов почна со пробите во септември, во Морели студијата…

АКТИВНОСТИТЕ НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ВО СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС ВО САД (26)

Бизнисменот Ѓорѓија–Џорџ Атанасоски е активен во македонските организации од неговото пристигнување во САД па до денес.…

ПОЛИТИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ (25)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Во организација на Иницијативниот комитет за…

СРЕДБА СО БИЗНИСМЕНОТ ЈОСИФ АТАНАСОСКИ, БРАТ НА ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ (21)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Еден од најуспешните и најистакнати бизнисмени во македонската…

ИНТЕРВЈУА И СРЕДБИ ПО ПОВОД ДЕСЕТГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА ФОНДАЦИЈАТА (18)

ДЕЛ ОД ЖИВОТОТ НА АТАНАС БЛИЗНАЈОВ ВО МОНОГРАФИИТЕ НА СЛАВЕ КАТИН  По повод прославата на десетгодишницата од…

АНСАМБЛОТ “ТОМОВ” – АМЕРИКАНСКО – МАКЕДОНСКА ФОЛКЛОРНА РИЗНИЦА ВО ЊУЈОРК (12)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ТОМОВ“  НА СЛАВЕ КАТИН Со господинот Георги (Џорџ) Томов одевме и пешки по…

ЊУЈОРК – ГРАДОТ НА ЖИВЕЕЊЕТО НА георги (ЏОРЏ) томов (10)

Дел од МОНОГРАФИЈАТА „ТОМОВ“ НА СЛАВЕ КАТИН Според моногравското дело „Томов“, што е отпечатена во 2007…

ИСЕЛУВАЊЕТО НА СЕМЕЈСТВОТО  АТАНАСОСКИ ОД МАКЕДОНИЈА ВО АМЕРИКА (17)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Иселувањето од прилепскиот крај на Ѓорѓија Џорџ Атанасоски…