Шекеринска: Интеграцијата во НАТО врвен приоритет на Македонија

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска на средбата со парламентарниот државен секретар во германското министерство за одбрана Ралф Брауксипе посочила…

Груевски: Притворот на пратениците е уривање на демократијата

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски притворот на шестмината пратеници од неговата партија го оцени како тежок преседан,…

Владата немала информација за бонусите во ДИК

Владата, вклучително и Министерството за финансии, според портпаролот Миле Бошњаковски, немале информација околу бонусите кои биле…

Буџетот на МИОА поголем три и пол пати, обезбедени средства за МРТ

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2018 година изнесува 1.486.050.000 денари што е…

Плата и пријавување на сите работници во Фени Индустри, најави стечајниот управник

Стечајниот управник на Фени Индустри Мирослав Анастасиевски денеска преку соопштение информира дека п о добивањето на решението од…

ССМ треба да избере нов претседател

Сојузот на синдикати на Македонија денеска ќе го продолжи Вонредниот конгрес којшто беше прекинат на 11…

Македонија втора во Западен Балкан по жени убиени со огнено оружје

 По Косово, Македонија е втора земја од Западен Балкан по жени убиени со огнено оружје. Најголем…

По 4-ти пат меѓународен ревијален натпревар во параглајдерство „Prilep Open“

На 9 и 10 декември по четврти пат во Прилеп ќе се одржи меѓународниот ревијален натпревар…

Регионален форум „Рудници: Да или не“ во Струмица

На Македонија и недостига долгорочна Стратегија за развој на рударството, која ќе донесе до затворање на…

Во Тетово дебата „Медиумите, изборите и улогата на саморегулација“

Претставници на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) денеска во Тетово организираа дебата на…