Сугарески: Ќе се потпишуваат два анекса за автопатот Кичево-Охрид

На кинеската компанија Синохидро најверојатно ќе предложиме два анекса на договорот за автопатот Кичево-Охрид. Првиот ќе биде за продолжување на рокот за градба за уште околу три години, а вториот за дополнителната сума за доизградба, најави денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески.

– За дополнителната сума се уште се прегвара и затоа најверојатно ќе се оди со два анекса на договор. Првиот ќе биде само со продолжување на рокот и најверојатно ќе се потпише до 31 јануари следната година кога истекува рокот за изградба на автопатот, а потоа ќе следи анексот за дополнителната сума, рече Сугарески, одоговарајќи на прашање на денешната прес-конференција во Агенцијата за катастар на недвижности. Доколку беа готови пресметките,додаде, ќе одевме само со еден анекс и за рокот и за сумата.

Тој истакна дека не е точно оти джавата им должи пари на компаниите кои работат на автопатот. – Можно е фирмите да им должат на работниците, но не и државата на фирмите, прецизира Сугарески.

За изградбата на патот кон Албанија посочи дека се додека не се оцени дека е во ред проектната документација нема да се кажуваат рокови.

– Без добра проектна документација само ќе потпишуваме анекси на договори за изградба на патиштата. Затоа не сакам да конкретизирам датум кога ќе почне изгрдбата на овој пат и на патот кон Блаце, потенцира Сугарески.

3 thoughts on “Сугарески: Ќе се потпишуваат два анекса за автопатот Кичево-Охрид

  1. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Appreciate it! I saw similar text
    here: Good escape room

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *