Стедба Груби – Петровиќ: Северна Македонија и Црна Гора ги почитуваат вредностите на НАТО и ЕУ

Северна Македонија и Црна Гора негуваат добро пријателство и соработка, почитувајќи ги истите вредности, оние на Европската Унија и НАТО, оценија на денешната средба првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците Артан Груби и амбасадорката на Црна Гора во земјава, Марија Петровиќ.

Како што соопшти Кабинетот на Груби, на средбата било истакнато дека земјава има важна и конструктивна улога во унапредувањето на односите меѓу земјите од Западен Балкан и во исто време е добар пример каде граѓаните покажаа демократска зрелост и се одлучија за владеење на правото и демократските вредности.

Во соопштението се додава дека Петровиќ му се заблагодарила на Груби за поддршката што Република Северна Македонија и ја дава на Црна Гора на нејзиниот пат кон интеграцијата во Европската Унија и двајцата се заложиле дека двете земји треба да продолжат да одржуваат добри билатерални односи и на тој начин да ја зајакнуваат економската соработка.

One thought on “Стедба Груби – Петровиќ: Северна Македонија и Црна Гора ги почитуваат вредностите на НАТО и ЕУ

  1. I thoroughly enjoyed this piece! The insights provided were not only enlightening but also thought-provoking. Im eager to hear what others think about this. Click on my nickname if youd like to continue this discussion or explore related topics together!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *