ПРОФ. ПИТ (ПАНДО) КОНДОВ – ПОЗНАТ МАКЕДОНЕЦ ВО КАНАДА ДЕЛ ОД ВИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНЦИТЕ ВО КАНАДА

  Проф. Пит Кондов беше еден од видните Македонци во Торонто, член на повеќе македонски и канадски…

Семејството Јановски

Во семејството Јановски покојниот Васил беше најстариот брат, човек со среден раст, отворен и љубопитен за се’.…

Борис Ничов – бизнисмен и градител на „Преспанскиот крст“

„МАКЕДОНСКИ ИСЕЛЕНИЧКИ МЕРИДИЈАНИ“ – САД Борис Ничов е познат американски бизнисмен и општественик во Чикаго, но…