Синодот на МПЦ-ОА со апел за зачувување на македонските национални интереси

Апел за неприкосновено зачувување на македонските национални интереси, упати Светиот архијерејски синод (САС) на Македонската Православна…

Владините коалициски партнери го разгледуваат францускиот предлог

Во Владата во тек е средбата на премиерот Димитар Ковачевски со лидерите на партиите од владината…

Во Софија заедничка вежба на специјалните единици на Северна Македонија и Бугарија

Во Министерството за внатрешни работи на Република Бугарија во Софија, денеска министерот за внатрешни работи на…