Декларација за поддршка на територијалниот интегритет и воена помош за Украина

Пратениците најавија Декларација за поддршка на територијалниот интегритет на Украина, каде државава, според  Министерството за одбрана,…

Брнз: Северна Македонија има потреба од систем на одговорност, итно да се завршат случаите на поранешното СЈО

Владеењето на правото е основа за сите демократски институции, за економскиот просперитет и најважно за безбедноста.Тоа…

Брнз: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ, охрабрени сме од обновениот дијалог помеѓу Скопје и Софија

Треба да се премине на отворање на пристапните преговори со Европската Унија и Северна Македонија да…

Единаесет години од првиот број на македонскиот весникот „Илинден“

Весникот „Илинден“, кој е единствен печатен медиум на македонски јазик во Албанија, денеска одбележува единаесет години…

Османи: ЕУ ургентно да ги деблокира преговорите со Скопје и Тирана, да не се остави Западен Балкан како отворена рана

Европската Унија треба ургетно да го деблокира почетокот на преговори со Северна Македонија и со Албанија…

Началникот на ГШ Васко Ѓурчиновски на средби во Пентагон

Началникот на Генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, кој престојува во  повеќедневна работна посета на Соединетите…

Ограничени маржи наместо замрзнати цени на основните прехранбени производи

Стапи во сила одлуката за одредување највисоки трговски маржи на продажните цени на основните прехранбени производи…