Османи ќе учествува на министерскиот совет на ОБСЕ во Стокхолм

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска во Стокхолм ќе учествува на состанокот на министерскиот совет…

Американски експерт за сајбер безбедност ќе го советува Министерството за одбрана

Во Министерството за одбрана од денеска ќе биде ангажиран американскиот советник за сајбер безбедност, Франк Ранеро,…

Османи – Донфрид: Посветеност за натамошно унапредување на билатералната соработка во сферите од заемен интерес

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, денеска на маргините на Министерскиот состанок на НАТО, во Рига…

Владата ќе достави до Собранието Предлог-одлука за продолжување на рокот на кризната состојба за уште шест месеци

Владата ќе достави до Собранието на Република Северна Македонија Предлог-одлука за продолжување на рокот за постоење…

Поскоро затворање на термоелектраните на јаглен во фокусот на новата кампања „Обединет Балкан за чист воздух“

Што поскоро да се затворат термоелектраните на јаглен во регионот, а граѓаните да учествуваат во одлучувањето…

Димитров: Западниот Балкан да покаже дека може да работи заедно, ЕУ да докаже дека ја разбира стратешката важност на проширувањето

За надминување на застојот во процесот на проширување, регионот треба да испрати јасна порака поткрепена со…

Патот каде се случи автобуската несреќа немал АКТ 16, пожарот како главна причина за жртвите

Извештајот за состојбата на патот каде минатата недела се случи автобуската несреќа во која загинаа 45…

Српската Влада донесе одлука за отворање почесен Конзулат на Северна Македонија во Србија

Српската Влада на последната седница донесе Одлука за давање согласност за отворање Конзулат на Република Северна…