Заев: Свесни сме за жолтиот картон од УНЕСКО, тоа е аларм за сите

Свесни сме за жолтиот картон од УНЕСКО. Иако во јули може да има поинаква одлука, ние…

„Македонија на Европско“, нова песна на дуото „ДНК“

Песна посветена на претстојниот настап на македонската фудбалска репрезентација на ЕУРО2020, што од 11 јуни до…

УНЕСКО го потврди Извештајот со препораката Охрид и Охридското Езеро да бидат ставени на Листата загрозени светски вредности

Слабостите нотирани од УНЕСКО за односот на државата, институциите, властите на национално и локално ниво кон…

ЦЕПС: Историјата и идентитетот мора да останат надвор од ЕУ процесот

Центарот за европски политички студиите, еден од највлијателните тинк тенкови во Брисел објавува анализа на бугарско-македонскиот…