Реакција на МАИ за резултатите од Годишниот конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата од областа на литературата и издавачката дејност

– Македонска асоцијација на издавачи (МАИ) сака јавно да го изрази своето општо незадоволство од резултатите…

Премиерот Спасовски го прими Сали Лимани, кандидат за иден амбасадор во Казахстан

 Премиерот Оливер Спасовски го прими Сали Лимани, кандидат за иден амбасадор на нашата земја во Казахстан,…

Неповолната хидрологија ја „суши“ акумулацијата „Дебарско Езеро“

Се наоѓаме во средина на зимата, но недостигот на врнежи ја „суши“ акумулацијата „Дебарско Езеро“, каде…

Прилеп на Прочка ги одржува традицијата и адетите

Во Прилеп официјално не се одржува меѓународниот карневал „Прочка 2020“, ама прилепчани продолжуваат да ја негуваат…

Нема нови позитивни случаи на коронавирусот во земјава, властите апелираат да се почитуваат препораките

Резултатите на последните три лица, два завчера и едно вчера, кои беа тестирани за коронавирус се…

Домашните телевизии остануваат на „програмата“ на операторите, одложен најавениот прекин за реемитување

Стапувањето во сила на одлуката на Здружението на информатичко-комуникациските технологии за прекин на реемитување на сите…

Прочка – празник за проштавање и очистување од гревовите

Прочка претставува голем празник за македонскиот народ и со него се поврзани голем број обичаи и…