Чествување за Гоце Делчев во Прилеп: Правата на малцинствата да бидат по европски стандарди

По повод 148-годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, невладиата организација „Нѐ има“ во Прилеп…

За Исусовите страдања …

Основно значење на зборот црква е „народ“. Црквата е народ Божји повикан да го сознае живиот…

За Рада Видиновска и нејзината поезија

Монографското дело „Семејството Видинивски“ на Славе Катин, а во издание на Книгоиздателството „Македонска искра“, од Скопје, 2019,…