Ревизорите бараат деблокада на институцијата, и власта и опозицијата сакаат кандидат поддржан со широк консензус

Државна ревизија речиси две години е без главен државен ревизор. Институцијата, која треба да го става…

Пендаровски: Уставните судии да сфатат дека Груевски веќе не е господар на нашите животи

Евентуалната одлука на Уставниот суд со која практично би се активирало помилувањето што кое го даде…

Инвестиции до 17 милијарди евра во следните 20 години, предвидува најновата Стратегија за енергетика

Инвестиции до 17 милијарди евра во следните 20 години во енергетскиот сектор предвидува најновата Стратегија за…

За пензија во доброволниот трет пензиски столб уплаќаат 24.900 лица

Во третиот пензиски столб каде се одвојуваат средства на доброволна основа заклучно со крајот на октомври…

Отворен зелениот покрив на ГТЦ

Зелениот покрив на Градскиот трговски центар (ГТЦ) на кој се засадени 3.656 дрвја од преку 60…

Ивановски: Уставниот суд не треба да го урива принципот на владеење на правото и да го штити криминалот

Евентуалната одлука на Уставниот суд за укинување на членот 11-а од Законот за дополнување на Законот…

Ѓуровски: Мораме да се посветиме да бидеме подготвени за превенирање и справување со насилниот екстремизам

Мораме да се посветиме на тоа да бидеме подготвени и отпорни на локално, национално и меѓународно…

Акција на Македонците од Пустец и Голо Брдо за помош на настраданите од земјотресот

Етничките Македонци во соседна Албанија, меѓу првите, се организираа во собирањето материјална и финасиска помош, за…

Димитров: Идејата на францускиот нон-пејпер е забрзување на процесот на преговори

Во францускиот нон-пејпер има идеи што се добри и има идеи што нема да бидат лесно…

Сто отсто онлајн – АППТ ќе ги промовира македонските зимски убавини во 20 балкански интернет медиуми

Од декемви годинава до февруари 2020, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ќе ги презентира…