Фазите за наводнување и енергетика од ХС „Злетовица“ ќе чинат 50 милиони евра

Комплетната техничка документација за изградба на фазите за наводнување и енергетика од Хидросистемот (ХС) „Злетовица“ покажа…

Стартува владиниот проект за поврат на ДДВ за граѓаните

Граѓаните првпат имаат можност да побараат поврат на 15 проценти од платениот Данок на додадена вредност…

Пали Колефски нов градоначалник на Пустец

Нов градоначалник на општина Пустец, област Мала Преспа е Пали Андон Колефски од Социјалистичката партија. Тој…

Западен Балкан во фокусот на Самитот во Познањ – европска перспектива, но и многу незавршена работа

Западен Балкан повторно ќе биде во фокусот на вниманието во петок кога во полскиот град Познањ…

Гувренерката на Народна банка учествуваше на Годишната конференција и Собрание на БИС

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска учествуваше на Годишната конференција и на Годишното генерално собрание на…

Соопштение за Предлог Резолуцијата на Парламентарното Собрание на Советот на Европа

Македонската Алијанса од името на целата Дијаспора изразува благодарност на Германскиот Парламентарец Франк Швабе и Унгарскиот…

Писмена реакција за фејсбук статусот на Радмила Шекеринска

ПРОСТО Е ТАЖНО КОЛКУ ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА СЕ ПОСВЕТЕНИ НА УРНИСУВАЊЕ НА СОПСТВЕНИОТ МАКЕДОНСКИ ИДЕНТИТЕТ!…