Избрани добитниците на наградата „13 Ноември“

Одборот за доделување на Наградата „13 Ноември“ на Град Скопје, денеска, по спроведеното тајно гласање и…

25 – Годишен јубилеј од основањето на МПЦО “Св. Злата Мегнелнска” во Загреб и 15 – годишен јубилеј редовен парохиски свештеник

25 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ ОД ОСНОВАЊЕТО НА МПЦО „СВ.ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“ ВО ЗАГРЕБ И 15 ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ РЕДОВЕН…

Писмена реакција за предистрагата за Претседателот на РМ, Ѓорѓе Иванов

Почитувани, Не постои поголем срам за правната држава да се поведува предистражна постапка за Претседателот на…

Рангелова: Јанчев е подложен на притисок, ВМРО-ДПМНЕ да се демократизира

Во актуелното раководство на ВМРО-ДПМНЕ има неколку луѓе, кои вршат сериозен притисок врз членовите и функционерите…

Уставните измени треба да завршат до средината на јануари, во меѓувреме нови преструктуирања во опозицијата

Втората половина на јануари е реалниот временски период до кога власта очекува дека ќе заврши процесот…

Габер: Првата средба на заедничкиoт македонско – грчки комитет до крајот на неделава

Во почетокот на ноември се предвидува да се одржи првата средба на Заедничкиот интердисциплинарен комитет на…

ВМРО-ДПМНЕ: Власта ја задолжи државата со нови 58 милиони евра

Одродената и криминална власт не запира со прекумерното и нерационално задолжување на државата. СДСМ вчера ја…

СДСМ: Очигледна е спрегата меѓу раководството на ВМРО-ДПМНЕ и криминалите на Груевски

Спрегата помеѓу антизападниот Христијан Мицкоски и криминалите на неговиот ментор Никола Груевски излезе на површина. Јавноста…

Заев на средба со претставници на Светска банка: Долгодишната соработка продолжува

Долгорочната системска и аналитичка поддршка на Светска банка во досегашната и идната соработка со Република Македонија,…

АмЧам: Бизнисот континуирано да дава препораки за измените во законодавството

Деловниот сектор треба да има можност континуирано да дава препораки и коментари за предложени измени во…