Писмена реакција за преговорите за името

  Почитувани, Во врска со протестите во Солун каде беше запалено Македонското знаме, интервјуто на Грчкиот…

Писмена реакција за Законот за употреба на Албанскиот јазик

Почитувани, Со оглед на фактот што се уште тече рокот за Законот за употреба на јазиците…

Соопштение за јавност во врска за иницијативата за предлог резолуција во ООН

Почитувани, Во врска со иницијативата на Македонско меѓународно движење за човекови права од Торонто –ММДЧП за…

Божиќна честитка на Претседателот на Македонска Алијанса, Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

Почитувани, По повод  Денот на Христовото раѓање – Божиќ,  до сите верници во Татковината и надвор…

Писмена реакција за изјавата на Јанис Бутарис за АПЕ-МПЕ

Почитувани, Во врска со тврдењата на Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис, кој за радиото на Грчката…

Соопштение за јавност за изјавата на Јанис Бутарис за „То Вима“

Почитувани, Во врска со изјавата на Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис за Грчкиот весник „То Вима“…

Соопштение за јавност за ставот на Панос Каменос

Почитувани, Во врска со ставот на лидерот на Грчката партија „Независни Грци“ и актуелен Министер за…

Соопштение за јавност за гестот на Претседателот на Албанија Илир Мета

Почитувани, Земајќи предвид дека Претседател на Република Албанија, Илир Мета, го искористи правото да не го…

Соопштение за јавност за лидерските средби на Претседателот Ѓорѓе Иванов

Почитувани, Во врска со двете лидерските средби со различен формат, на кои домаќин беше Претседателот Ѓорѓе…

Соопштение за јавност за одлуката на Бугарската православна црква за барањето на Македонската православна црква-ОА

Почитувани, Во врска со одлуката на Светиот Синод на Бугарската православна црква да формира архиерејска комисија…