Света Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 21 јули, 2018 година, во саботата од осмата седмица по Педесетница, кога се празнува споменот…

Северно – Европско архиерејско намесништво

МПЦОА Св. Кирил и Методиј, Гетеборг Atmosfarsgatan 2, 21 415 GOTEBORGT, Sverige www.mpc-goteborg.se Претседател: Милан Стојлевски…

Јужно – Архиерејско намесништво

МПЦО Св. Архангел Михаил – Неиве, Италија Via Rocca 12052, 8 Neive (CN), Italia Претседател/Парохиски свептеник:…

Средно – Европско намесништво

  МПЦО-Минхен SV. TROICA, Munchen, Forgenseestrasse 81539,64 Munchen Архиерејски намесник и парохиски свептеник во МПЦО Св.…

ПРВАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА – „СВЕТА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“ ЗАГРЕБ

ПРВАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА – „СВЕТА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“ ЗАГРЕБ   Преку фотографија сакаме…

Празникот Петровден во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во црквата Свети Никола во Престон

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во црквата Свети Никола во Перт

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Санирани оштетувањата на покривот на пештерската црква „Св.Богородица” на островот Мал Град

Санирани се оштетувањата на покривот на пештерската црква „Света Богородица“ на островот Мал Град кај Пустец,…