ДАЛИ МУЛТИКУЛТУРАТА Е ВАНДАЛИЗАМ?

Пишува: СЛАВЕ КАТИН Тетовско-гостиварската епархија на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) соопшти дека утрово…

МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ – ЕДЕН ОД ПОТПИСНИЦИТЕ НА ИСТОРИСКАТА ОДЛУКА ЗА ВОЗОБНОВУВАЊЕ НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ-ОА ВО 1967 ГОДИНА (8)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН Митрополитот Кирил беше еден од столбовите на опстојувањето на…

МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ И НЕГОВАТА УЛОГА  КАКО АРХИЕРЕЈ НА МАКЕДОНСКОТО ИСЕЛЕНИШТВО (7)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН Иселеништвото во прекуокеанските земји Австралика Канада, САД, Европската Унија и…

МАКЕДОНЦИТЕ СО КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД ГО ПРОСЛАВИЈА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ – ВЕЛИГДЕН

На 31 март 2024 година, верниците со католичка вероисповед во Република Македонија го прославија најголемиот христијански…

МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ АГАТАНГЕЛ – ПРОМОТОР НА МОНОГРАФИЈАТА ЗА МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ (5)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН За митрополитот Кирил, во своето излагање МитрополитотАгатангел рече деканеговата…

ДЕЛ ОД ПРОМОТИВНОТО ИЗЛАГАЊЕ НА МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ АГАТАНГЕЛ (4)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН МАКЕДОНСКИОТ ДУХОВЕН ПАСТИР Г. КИРИЛ Ви зборувам вистина во…

ЦРКОВНО –  НАЦИОНАЛНИТЕ АКТИВНОСТИТЕ  НА МИТРОПОЛИТОТ ГОСПОДИН КИРИЛ (3)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН Меѓу другото, во монографијата се даваат податоци за животот…

ДЕЛ ОД ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА МИТРОПОЛИТ КИРИЛ ПРВИОТ АРХИЕРЕЈ ВО МАКЕДОНСКОТО ИСЕЛЕНИШТВОТО (1)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН Монографија „Митрополитот Кирил“, на неговото високопреосвештенство митрополитот Полошко-кумановски, а и…

ШТО НАПИША ПОГЛАВАРОТ НА МПЦ-ОА  Г.Г. СТЕФАН ЗА МОНОГРАФИЈАТА „МИТРИПОЛИТОТ КИРИЛ“ (2)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ“ НА СЛАВЕ КАТИН Денес поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија,…

ЦРКВАТА „СВЕТИ ЃОРЃИ“ ВО КУРБИНОВО Е МАКЕДОНСКИ БИСЕР СО ВРВНО СРЕДНОВЕКОВНО ФРЕСКО – СЛИКАРСТВО (3)

ПРЕСПА ВО ДЕЛАТА НА СЛАВЕ КАТИН Публикација „Македонските православни црковни општини во Австралија, Канада и САД“ од Славе…