Одбележување јубилеи на МПЦ-ОА во Сиденхам и промоција на книга на архимандрит Гаврил

Со повеќе пригодни настани изминатиот викенд во Сиденхам, Мелбурн, се одбележаа јубилеите 1000 години од постоењето на…

Манастир Света Петка – Кембла Гранџ

Македонски Православен Манастир „Света Петка“ – Кембла Гранџ Lot 11 West Dapto Rd., Kembla Grange, 2526,…

Манастир Свети Наум Охридски – Роклин

Македонски Православен Манастир„Свети Наум Охридски“ – Роклин 198 Barkstead – Dean Rd., Rocklyn, VIC 3364; P.O.…

Манастир Свети Прохор Пчински – Донибрук

Македонски Православен Манастир„Свети Прохор Пчински“ – Донибрук 130 Springs Road, Donnybrook, VIC 3064 P. O. Box…

МПЦ Собор на Сите Македонски Светители – Окланд, Нов Зеланд

Mакедонска Православна Црква „Собор на Македонските Светители – Окланд, Нов Зеланд P. O. Box 45-307, Waitakere,…

МПЦ Успение на Пресвета Богородица – Бризбен

Македонска Православна Црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Бризбен 18-26 Nyanza St., Woodrige, QLD 4114 P.…

МПЦ Собор на Пресвета Богородица – Аделаид

Македонска Православна Црква „Собор на Пресвета Богородица“ – Аделаид Lot 4 & 5 Curtis Street, Woodville…

МПЦ Свети Никола – Перт

Македонска Православна Црква „Свети Никола“ – Перт http://www.mpcosvetinikola.com/ 69 Angove St., North Perth, WA 6006 P.…

MПЦ Свети Климент Охридски – Порт Кембла

Македонска Православна Црква „Свети Климент Охридски“ – Порт Кембла 60 Keira St., Port Kembla, NSW 2505…

МПЦ Свети Василиј Велики – Њукасл

Македонска Православна Црква „Свети Василиј Велики“ – Њукасл 34 Morgan St. Islington 2296 NSW работни часови:…