Прв работен ден за новоизбраните министри

Четворицата новоизбрани министри кои во петокот добија поддршка од Собранието денеска ќе ги преземат должностите во соодветните ресори.

Арбр Адеми напладне ќе ја преземе должноста министер за образование и наука од Рената Тренеска Дескоска, која е избрана за министер за правда. Министерското место во правда беше испразнето по оставката на Билен Саљији.

Во Министерството за култура Роберт Алаѓозовски ќе му ја предаде фунцијата на Асаф Адеми.

За министер без ресор во петок беше избран и Бардул Даути.

Во Собранието исто така беа избрани и четворица заменици-министри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *