ВМРО-ДПМНЕ: СДС и Владата ја загозуваат евроатланската перспектива на Македонија

Социјалдемократскиот сојуз, нивното парламентарно мнозинство и Владата на Република Македонија ја загрозуваат евро-атланската перспектива на Република Македонија.

Со продолжените постапки на политички реваншизам, политички прогон и провокации кои не одат во насока на интересите на Република Македонија и нејзините граѓани, СДСМ јасно покажува дека ним не им е приоритет ниту европската агенда, ниту реформите во државата, ниту економијата, ниту стандардот на граѓаните.

Единствено нешто што СДСМ го интересира е да си ги запоседнат фотељите однесувајќи се раскалашено, а своето незнање, неспособност и афери да го покриваат со политички прогон и реваншизам.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ со свои активности ќе стори се што е во нејзина можност да и покаже на јавноста дека СДСМ не ја интересира ништо друго освен да биде власт без опозиција и без никаква контрола.

СДСМ покажа дека не сака да има опозиција ниту во Собранието на Република Македонија, ниту во државата. Нивната неодговорност е видлива и е плод на опиеноста од власт. Тргнаа по погрешен пат кој ќе и нанесе лоши последици на целата држава и на сите нејзини граѓани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *